Archiv,  Novinky,  Regular Season,  Sezóna 2024,  Soutěže,  Tipovačka

CSSH TIPOVAČKA 2024 – TABULKA PO WEEKU 6

 S třetinou NFL regular season přichází ruku v ruce také třetina šestého ročníku naší Tipovačky – nejtradičnější, nejoblíbenější a na ceny nejštědřejší soutěže, kterou pro Vás Czech & Slovak Sea Hawkers může jen nabídnout. Připomínám, že letošní vítěz bere kromě putovního poháru také dres s podpisem coache Peta Carrolla, tak se pojďme podívat na přehled aktuálního dění onoho souboje o něj… 

 Oproti minulému kolu se teď několik lidí pozapomnělo, netipovalo a mezitýdenně nám tak účast poklesla o 6.6 %. Z části se to dá jistě připsat faktu, že Seahawks třeba nesledují natolik, aby jim neunikl prostý fakt, že hrajeme už v Thursday Night Football. Tři z těchto zapomnětlivců se však před týdnem nacházeli dokonce v TOP 20, což pro ně jistě z weeku 6 dělá týden, který si do all-time medailonku dosažených úspěchů asi nedají.

 Letos vůbec poprvé jsme kolektivně odhadovali spíše naši prohru, neboť na W pro Niners sázela nadpoloviční většina z nás a těchto 57.9 % tipujících se nakonec nemýlilo. Nijak “extrémně tradiční” a ani naopak “úplně ulítlé” skóre se také nekonalo, takže bodové zisky se letos vůbec poprvé natáhly do pořádného vláčku od jednoho až po deset bodů. Onen bull’s eye trefil jediný účastník, a to Roman Marčík, který se už teď stal rekordním 26. účastníkem letošního ročníku, jenž si dokázal připsat desítku. Bohužel pro něj, stále se nachází až na konci čtvrté desítky a tak by to chtělo úspěchy tohoto týdne ještě zopakovat. 

 Pozice průběžného lídra se nám opět mění a špatný tip Stanislava Brablíka, který vedl před týdnem, dokázal nejlépe využít Tomáš Štěpánek, pro něhož se aktuální vedení stává dosud nejvyšším dosaženým úspěchem. Tom se zároveň stává prvním soutěžícím, který se letos na špici urval o více než bod a také jediným, který už má v zápisu hned pět kol se ziskem 7+ bodů. V závěsu se drží jeho prezidentská Výsost David Szotkowski, prozatím jediný dvojnásobný CSSH Tipovačka Champion, jediný s třemi umístěními na stupních vítězů v kapse a jediný čtyřnásobný člen TOP 10. O další bod nazpět je na aktuální bronzové příčce Petr Beneš, kterého bych rovněž označil za skokana kola. Máme hodně lidí, kteří tabulkou poskočili nebo se naopak propadli třeba o 10, 15 nebo i více příček. Petr sice vyšplhal “jen” o 10 míst, ale společně s aktuálním lídrem Tomem a dalšími třemi tipéry trefil krásných 9 bodů a jeho vzestup má díky jeho aktuální pozici rozhodně tu nejvyšší value ze všech. Navíc je sympatické, že skrze “pouhé” 4 W musel tento handicap dohnat někde jinde, a tak je aktuálně jediným soutěžícím, který má na své letošní scorecard hned tři tipy za 9+ bodů. Pětici těch, kteří by v případě, že by soutěž skončila už dnes, brali nějakou tu výhru, zakončují Róbert Kopček, který během tří let své účasti nikdy neskončil hůře než na 12. místě, což značí konzistentně kvalitní práci, za níž ale bohužel žádné to ovoce ještě nikdy nesklidil, a také Marek Sobolič, který při své loňské premiérové účasti skončil 14. a po výhře v Offseason Cupu, který jste mohli sledovat na naší fanclubové FB skupině Českoslovenští 12s, jistě pomýšlí na úspěch také zde.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *