Archiv,  Novinky,  Offseason,  Sezóna 2021

ČERVEN V KOSTCE

 Bez jakýchkoliv pochybností dva nejlepší running backs v historii naší franchise. Řeč je samozřejmě o legendách, kterými jsou Shaun Alexander a Marshawn Lynch. Tak právě tito dva borci byli nominováni na uvedení do College Football Hall of Fame – Class 2022. Jak už samotný název napovídá, jedná se o výběr nejlepších univerzitních hráčů v historii. Odtud už je to do bájné Pro Football Hall of Fame pouze malý kousek. Věřím, že Beast Mode i NFL MVP Shaun Alexander jsou jen pár let od toho, aby se jim také této nejvyšší fotbalové pocty dostálo. A když už jsme u toho… Lynch si letos dal takový malý warmup, když byl uveden do HoF jeho domovské univerzity. Součástí University of California-Berkeley’s Athletic Hall of Fame se však stal také další bývalý hráč Seahawks, kterým je bývalý running back, punt returner a kick returner Justin Forsett. Ten za nás nastupoval v letech 2008-2011, Beast Mode zas v letech 2010-2015 a 2019. Krom společných let v Kalifornii si tak duo Lynch-Forsett dalo ještě bezmála dva roky v Seattlu. Nyní se vše jakoby symbolicky uzavřelo společným uvedením mezi historicky nejlepší hráče své college.

 Každá nová sezóna NFL přichází s nějakou změnou pravidel. Letos jsou těmi dvěma nejvýraznějšími jednoznačně prodloužení základní části na 17 zápasů a také možnost změny čísla dresu. Zatímco dosud NFL povolovala oblékat dres s jednomístným číslem pouze hráčům na pozicích quarterback, kicker a punter, od letošního roku dostanou tuto možnost prakticky všichni hráči, kromě O-Line a D-Line. K nejvýraznějším změnám na PNW budou v tomto ohledu patřit veterán defensive end Carlos Dunlap, safety Quandre Diggs (na fotce) a náš nový cornerback Ahkello Witherspoon. Dunlap dosud v oblékal číslo 43, nyní to bude číslo 8, Diggs přesedlá z čísla 37 na číslo 6 a Witherspoon bude na místo dosavadní třiadvacítky nosit číslo 2. První dva jmenovaní se tak vracejí ke svým číslům, která nosili na college, kde tato možnost přicházela v úvahu i dosud. Witherspoon pak asi chce jednoduchostí čísla kompenzovat složitost svého jména, jinak nevím… 

 Ještě než začne, alespoň co se společných aktivit na hřišti týče, hlavní část offseason, tým Seahawks stále rozšiřuje svůj kádr až na možných 90 hráčů, z nichž se nakonec zformuje 53 borců, kteří se stanou součástí naší základní sestavy pro nadcházející sezónu. V rámci této každoroční dočasné expanze jsme do týmu přivedli další mladíky, o kterých jsme si ještě nenapsali. Jsou jimi wide receiver Travis Toivonen z University of North Dakota, který v letech 2016-2019 na college nachytal 1 719 yards a 13 TDs a také cornerback Will Sunderland, který loňský rok strávil na practice squad soupisce týmu Indianapolis Colts a v dresu Troy University pak za roky 2018-2019 nastřádal 5 interceptions, 1 pick six, 1.5 sacks a celkem 59 tackles.

 A co že je pro naše hráče tou hlavní offseason událostí? Samozřejmě se jedná o Seahawks Training Camp, který se po roční, virem vynucené odmlce bude zase konat v našem tréninkovém areálu Virginia Mason Athletic Center. Ten od Seattlu leží co by kamenem dohodil a k těmto účelům slouží naší franchise od roku 2009. Jako velmi příjemný bonus pak opět přímo na místě nebudou chybět fanoušci odění do modrozelené, kdy se po dostupných vstupenkách doslova zaprášilo. No a kdy tomu tak bude? Za měsíc se dočkáme Training Campu, o další dva týdny později přijde na řadu první ze tří preseason zápasů a odteď za dva a půl měsíce je tady Seahawks season kickoff! Ať už se to někomu zdá více či méně, faktem zůstává, že offseason plyne a je již daleko za svou polovinou. Tak co, už tady někdo trpí letní fotbalovou horečkou…?

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *