Archiv,  Novinky,  Regular Season,  Sezóna 2023,  Soutěže,  Tipovačka

CSSH TIPOVAČKA 2023 – TABULKA PO WEEKU 14

 Možná už jen čtyři týdny chybí do chvíle, kdy poznáme vítěze pátého ročníku naší nejprestižnější soutěže a s tím i zároveň nového majitele vlastnoručně podepsaného dresu možná nejlepšího hráče naší historie Waltera Jonese. Ve čtrnáctém kole se již druhým týdnem po sobě rozdávaly velmi štědré výslužky, když hned dvojciferný počet tipujících dosáhl na dvojciferný bodový zisk. Mezi rovnou desítkou lidí se ziskem deseti bodů za přesně trefený bull’s eye tentokrát najdeme hned trojici borců z TOP 10. Jsou jimi Petr Čížek a Martin Sabo, jimž tento výkon shodně zajistil posunutí se čelem tabulky o jednu pozici vzhůru, které doplnil na záda jim dýchající Stanislav Brablík. 

 Michal Klučár trefil krásnou devítku a je tak stále větším a větším favoritem na zisk mistrovského titulu a k překonání all-time rekordu pro nejvyšší bodový zisk roku mu stačí získat celkově už jen 16 bodů. Úctyhodný je rovněž jeho polštář v podobě šestibodového vedení, které tak už vyrovnalo druhé místo historických tabulek. Větším rozdílem, a to o 7 bodů, dokázal vést pouze během 14. a 15. týdne naší debutové sezóny 2019 David Štochl. Historie však ví, a Michal i my ostatní bychom to měli mít na paměti, jak poslední čtyři týdny onoho roku dopadly… Za poraženého týdne bychom navzdory vší té vyrovnanosti nejspíš mohli označit druhého v pořadí. Michal Veselský má o bod vyšší ztrátu na vedení a o bod nižší náskok před nejbližším pronásledovatelem, což je ale v celkových počtech nic a stále je tak hlavním vyzyvatelem svého jmenovce v průběžném vedení. Minimálně obhajoba předloňského stříbra je pro něj však blízko. Po 11ti týdnech beze změny na prvním místě a 8mi týdnech neměnného obsazení druhé příčky se také na třetí pozici v poslední době uhnízdil jeden a tentýž tipující. Jan Horňák však postupně prohospodařil svůj čtyřbodový náskok a jeho soupeři se mu tak nyní ve zpětném zrcátku jeví daleko větší. Oněmi nejbližšími soky jsou oni zmiňovaní desetibodoví hoši Petr Čížek a Martin Sabo. Mimochodem druhý jmenovaný to historicky v TOP 5 celkem zná. V roce 2020 byl čtvrtý a o rok později pak dokonce bral bronz, takže pozor i na něj!

 Jaké šance dáváš Michalovi na výhru? Má už to celé v kapse nebo se budou opakovat late-run championship útoky ze zadních pozic jako v letech 2019 a 2020? A předvede tuto Zo Stoky Hore Tour druhý Michal nebo někdo úplně jiný? Padnou letošní rekordy v podobě 111 bodů, 15 W a šestibodového náskoku celkového vítěze? Kde to letos dotáhneš ty osobně? Pochlub se, jak na tom takto měsíc před protnutím cílové pásky jsi…

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *