Archiv,  Fantasy League,  Novinky,  Regular Season,  Sezóna 2024,  Soutěže

CSSH FANTASY 2024 – TABULKA PO WEEKU 4

 Téměř třetina letošní regular season je za námi a zrno se nám začíná oddělovat od plev. V první lize máme rovněž uděleny první tři striky za nasazení a nenahrazení hráčů, o nichž bylo minimálně dva dny dopředu známo, že do utkání nenastoupí. Berte si příklad z chlapců a děvčat v druhé lize, kde jsou zatím všichni vzorně bez přestupků a kde tohle pravidlo, díky na maximum naplněné kapacitě, od letoška nově platí také. Pokud se strikům chcete vyhnout, aktualizujte své sestavy nejlépe ještě během gameday, případně mě dopředu seznamte se skutečností a důvodem, že něco, proč a jak máte v plánu. Týmy se třemi striky nasbíranými do konce regular season pro příští rok automaticky sestupují do druhé ligy, případně z druhé ligy vypadávají a jsou nahrazeny novými zájemci, pokud takoví existují. Kdyby se po roce zase někdo divil, pravidlo je to dlouhodobé, letos mírněji a lidštěji hodnocené, v offseason většinou z nás odsouhlasené a má za cíl motivovat k účasti a případně dát šanci rookie GMs na úkor těch, kteří s námi nehrají či hrát nechtějí.

Wierzbica Stoners (3-1) vs. Cibulka Seahorses (0-4)
final: 147.84 – 112.96
 Ani pátý nejvyšší skórovaný počet bodů napříč všemi dvaceti Fantasy týmy Vám nemůže zajistit vítězství, když hrajete proti nejlepšímu mužstvu kola. To už teď dobře ví Seahorses, kteří sice předvedli dosavadní nejlepší výkon roku, ale stále se s recordem 0-4 drží na sestupových místech. Stoners předvedli krásný týmový výkon, když hned 5 hráčů dosáhlo na 18+ fpts. Hlavními hvězdami byli WR Jaden Reed, QB Lamar Jackson a defense 49ers, kteří do banku přispěli hned 72.74 body. Record 3-1, kontakt s čelem divize a #5 seed hodnotí GM franchise, která jako jedna ze čtyř působí v první lize nepřetržitě již od roku 2019, jako úspěšný vstup do letošní sezóny. 

Ostrava Football Team (1-3) vs. Hodkovičky Slippers (4-0)
final: 80.54 – 108.48

Slip Slip Slippers! Tenhle pokřik, co tady před týdnem zazněl, se mi líbí. Čtyři týdny, čtyři cenné divizní výhry a kromě dvouzápasového vedení v čele North Division je z toho i stálé držení se na #2 seedu. Tentokrát to o 28 fpts schytal Football Team z Ostravy a mohlo za to převážně duo WRs Jordan Addison a Amor-Ra St. Brown, které Hodkovičkám pomohlo ziskem 43.68 fpts. Ostravskému GM tentokrát vůbec nevyšla taktika, které hráče nasadit či naopak nechat na benchi. Jejich lavička totiž zahrála téměř 65 bodů, nejvíce ze všech týmů, a při lepší skladbě sestavy mohli brát W. Na kdyby se ale ani ve Fantasy nehraje. 

Prague Puntriots (1-3) vs. Pardubice Legions (2-2)
final: 102.70 – 97.78

Další boj na Severu svedli Puntriots, kteří do utkání vstupovali jako winless tým s mega motivací konečně urvat výhru, a proti nim Legions. V nejtěsnějším utkání týdne, které tentokrát rozhodlo necelých 5 bodů, se nakonec z prvního W roku mohou radovat loňští North Division Champs a ligoví semifinalisté z Prahy. Vše rozhodl až MNF a výkon RB Jahmyra Gibbse, který po zisku 19.80 fpts nakonec o pár bodů překlopil stav utkání na stranu Puntriots. Duo QB Baker Mayfield a WR Justin Jefferson pak sice za Pardubice skórovalo 49.38 fpts, ale nikdo další se k nim nijak zvlášť nepřidal, a tak je z toho druhá prohra v řadě.

Prague 6ers (2-2) vs. Vrbica Alligators* (2-2)
final: 67.84 – 44.96

Souboj týmů, které historicky spíše pořád tápají a hledají samy sebe, neboť se ve své tříleté historii dostaly do playoff pouze jednou a v obou případech z toho byla prohra hned ve čtvrtfinále, tímto utkáním asi obrat o 180° zrovna nenastartovaly. Třetí nejhorší tým tohoto kola porazil tým s dosud nejhorším letošním výkonem napříč ligou. Mužstvo 6ers se určitě může radovat ze zisku velecenného winu a Alligators, za něž se 3 hráči nepřehoupli ani přes 0 pts, mohou smutnit nejen z dlouhodobého zranění WR Rasheeho Rice, ale také z prvního uděleného striku roku, neboť u TE Treye McBrida bylo minimálně od čtvrtka jisté, že díky otřesu mozku do utkání nezasáhne. 

Vyškov Bonecrushers (4-0) vs. Gánovce Neanders (2-2)
final: 115.30 – 92.78

Jak hrát proti týmu, v jejichž řadách najdeme po čtyřech odehraných týdnech dosavadního Fantasy MVP RB Alvina Kamaru, který letos jako vůbec první překonal hranici 100 fpts, zároveň má nejlepšího tight enda ligy Dallase Goederta, který dosud jako jediný překonal zisk 50 fpts, má rovněž třetího nejlepšího kickera ligy Brandona Aubreyho nebo proti týmu, který má na kontě 121.5 skórovaných fpts na zápas, tedy téměř o 8 víc, než druhý v pořadí? Na to letos ještě nikdo nenašel odpověď. Nebyly to v přímém souboji o šampiona Jihu ani Gánovce a nováček z Vyškova je tak pořád ve vedení celé ligy…

Olomouc Attys (2-2) vs. Oderberg Minions (0-4)
final: 90.58 – 65.32

Úplně jiné problémy než undefeated Bonecrushers řeší s průměrnými 71.6 fpts na zápas winless Minions, kteří se uhnízdili na posledním místě tabulky. V předchozích třech letech se Oderbergu vždy podařilo vyškrábat nad hranici postupu, ale aby tým ukončil polovinu regular season alespoň 2-5, přičemž horší “v poločase” dosud ještě nikdy nebyli, budou muset výrazněji zabrat. Na druhou stranu obhájcům titulu z Olomouce to sice tentokrát stačilo na přesvědčivou výhru o 25 bodů, ale opět předvedli nepřesvědčivý výkon, když 8/9 hráčů nedosáhlo ani na 12 pts. Výjimkou a jednoznačným “viníkem” jejich druhé výhry roku je však s 33.10 pfts bombastický WR Nico Collins.

Jihlava Hornets* (2-2) vs. Budweis LB (1-3)
final: 97.62 – 71.80

Hornets si během matchupu vypracovali náskok až ve výši 65 bodů a bylo tak jasné, že na nedělní a pondělní noc nezanechali týmu z Budějovic zrovna lehkou práci. LB sice manko stahoval, ale letmým pohledem na scoreboard lze suše konstatovat, že nedostatečně. Poměr na hráče s 12+ fpts vyzněl pro Jihlavu jasně 5-2 a jejich hlavními hvězdami byla dvojice running backs D’Andre Swift a Chuba Hubbard se společným přispěním hned 51.60 bodů na scoreboard. Hornets rovněž berou první strike za nasazení first-roundera WR Davante Adamse, o jehož inactive statusu bylo rozhodnuto dva dny před kickoffem.

High Tatras GOATs (3-1) vs. Bazališek Ostrava* (1-3)
final: 130.88 – 92.48

Nejlepší, respektive osmý nejlepší hráč kola, tedy RB Derrick Henry a QB Jared Goff, dali dokupy 63.08 fpts. Dalších 23.60 fpts přidala čerstvá, tradem získaná posila GOATs, WR CeeDee Lamb. Na druhé straně nebyl nikdo, kdo by svým ziskem přispěl víc než 18 fpts, a tak se pro High Tatras, i když podraftové analýzy hovořili o predikci 1-13, zrodila už třetí výhra roku. Rázem se tak na Východě ujímají vedení a zjevně se budou pokoušet o čtvrtý divizní titul v šesti letech existence CSSH Fantasy. Třetí strike kola i celého letošní roku se pak nevyhne Bazališkovi za nenahrazení dopředu známé absence WR DeVonta Smithe.  

Dúbravka Hawks (2-2) vs. Zbrojovka z Brna (3-1)
final: 105.84 – 147.12

Druhý nejlepší tým tohoto kola a dosavadní lídři West Division, za něž zářil druhý nejlepší hráč týdne Kenneth Walker III s 33.60 fpts, jenž výrazně tak stál za debaklem kola, který si Brno připisuje na úkor dvojnásobných ligových Champions z Dúbravky. Myslím, že GM Zbrojovky si mne ruce, protože moc toho už lépe dopadnout nemohlo. Hned 7 hráčů z jejich soupisky překonalo 11 fpts a někteří i dost výrazně. QB Jayden Daniels a RBs Ken Walker a Jordan Mason přispěli dohromady 81.62 fpts, což by samo o sobě stačilo k výhře hned nad pěti Fantasy týmy, a tak se Dúbravka, ač skórovala druhý nejvyšší počet bodů ze všech poražených týmů, musela před svým sokem tentokrát jen sklonit a přijmout porážku.

Světice Ostriches (2-2) vs. Sešívaní ze SNP (3-1)
final: 97.86 vs. 107.80

Kluci ze Západu mají rádi, když to má pořádný grády, takže se navzájem přetahovali až do samotného konce MNF. Nakonec se však, převážně díky negování bodů QB Geno Smithe na straně SNP a WR DK Metcalfa u Ostriches, ze třetí výhry roku rozdílem 10 fpts radují Sešívaní. Ti vyhráli propastným rozdílem 4-0 na hráče se 17+ fpts, přičemž nejvýznamnější měrou za jejich W stojí RB Bijan Robinson a už zmiňovaný Geno, kteří na scoreboard přispěli ziskem 41.90 fpts. Wild West tak opět dostává svému jménu, protože kdyby základní část sezóny končila teď, v osmičlenném playoff bychom aktuálně našli hned čtyřku týmů ze Západu, který je zas po roce pořádně nabušený.


2. LIGA
Už pouze jediným neporaženým týmem zůstávají v druhé lize Linebackers, kteří zůstávají v divizním vedení s náskokem hned o dvě výhry. Debakl kola si pak připsali Herink’s Pardubice, kteří ve své divizi vedou rozdílem jedné výhry a kteří by se po dvouleté pauze rádi vrátili zpět mezi elitu. Ve zbylých dvou divizích se o vedení dělí vždy dva týmy se stejným recordem, ale těmi lepšími na vstřelené body, což je tie-breaker, a tudíž i aktuálními divizními lídry jsou Wierzbica Stoners B a Znojemská Bramboračka. O nejtěsnější bitvu, kterou nerozhodly ani 2 body, se pak v rookies souboji postarali aktuálně #5 seed Šenkvice SeaOwls a předposlední Hurikán Inspiro. Nutno podotknout, že Hurikán má pořádnou dávku smůly, neboť dvě ze svých čtyř proher utržil rozdílem menším než 3 fpts. Krása i krutost Fantasy v jednom…

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *