Archiv,  Czech & Slovak Sea Hawkers,  Novinky,  Regular Season,  Sezóna 2024,  Uncategorized

REKORDNÍ #12s4Good PROJEKT ZA VÝJIMEČNÝCH PODMÍNEK SRAZU !!!

 Vzhledem k mimořádným okolnostem to celé sice trvalo o něco déle než běžně, ale vrchol každoročního fanclubového kalendáře v podobě našeho srazu a podzimní charitativní tomboly je za námi a my na sebe zas po roce můžeme být právem pyšní. Největší dobročinný projekt tohoto roku se stal současně největším podobným počinem, jaký jsme kdy ve čtyřleté historii Czech & Slovak Sea Hawkers, z.s. dali společně dohromady. Jménem fanclubu totiž darujeme Peťce Sůkupové krásných 56 872,62 Kč, tedy k dnešnímu dni 2 242,06 €, pro usnadnění jejího boje s friedreichovou ataxií. Abychom to mohli porovnat, oproti loňskému podzimnímu #12s4Good projektu se jedná o meziroční nárůst o 24,3 % a vybraná částka představuje celkem 32,5 % veškerých finančních prostředků, které jsme od počátku našeho působení v roce 2021, vybrali a darovali na dobrou věc. Jsem šťastný, že se to takto parádně povedlo a vděčný za každého jednoho z Vás, kdo jste se na této bohulibé věci podíleli a opět tak jasně dokázali, že NFL fans v Česku a na Slovensku mají srdce na tom správném místě. Musím říct, že před Vámi smekám klobouk, dámy a pánové, a cítím hrdost, že mohu být součástí tak výjimečné komunity, která rok co rok dělá svět o malý kousek lepším místem. Tak třeba ještě v komentářích Peťku, její mamku Verču i celou její rodinu pár slovy podpořte. Závěrem, pro mě osobně se jednalo o největší zorganizovaný charitativní projekt od roku 2017 a celkově třetí největší od roku 2014, odkdy se dobročinným aktivitám věnuji.

 A to na celou událost málem nedošlo… Už od úterka nevěstila předpověď počasí během našeho srazu zrovna Havaj. Do té doby tropické teploty měly výrazně poklesnout a očekával se déšť. Byl jsem vůči těmto zprávám ostražitý, ale ani ve snu by mě nenapadlo, jak se následující dny vyvrbí. Ve čtvrtek ráno již bylo jasné, že se dočkáme minimálně 5-letého průtoku o hodnotě třeba 750 m³/s. Říkám si, že okej, nějaká pole asi budou zaplavená. V pátek ráno už predikce kulminace Odry hovořila o 900 m³/s. V sobotu ráno už to mělo být 1200 m³/s a říkám si, že tohle může být pro některé lidi v okolí fakt problém. V tu dobu už ale byli na cestě do Ostravy první z Vás, kdo jste mířili na náš fanclubový sraz, který měl mít v programu vůbec poprvé také svou sobotní část. Okolo poledne se mi postupně ozvali z míst, kde jsme během soboty měli společně poznat Ostravu na vlastní kůži, že jsou skrz stoupajícím hladinám, spodní vodě, extrémnímu lijáku či silnému větru nuceni náš program zrušit. Tak jsme za brutálního lijáku jeli na hlavní vlakové nádraží vyzvednout první účastníky srazu, jenže v tu chvíli se objevil odhadovaný kulminační průtok okolo 2000 m³/s a věděl jsem, že tohle je průser. S našimi starostmi jsme se svěřili Milanovi, Tomovi a Robovi, kteří ani chvilku neváhali a od nákupu písku až po pytlování a zatarasení vchodů do domu nám pomohli udělat vše, co jsme pro ochranu sídla fanclubu mohli udělat. Uběhlo pár hodin, ze stropu nám začala kapat voda, město vydalo hlášení o blížící se povinné evakuaci, rodina k nám přijela pro kočky, které u sebe na čtyři noci ubytovala a my se s pár nejnutnějšími věcmi, dokud to bylo možné, urychleně evakuovali. O pár hodin později totiž přístupové cesty zalila voda a nešlo se do ani z města dostat jinak než na kajaku. Popravdě nechybělo mnoho a kromě spousty jiných věcí, které běžně na srazu nechybí, jsem v tom spěchu málem nevzal ani lístky do osudí tomboly. Ostatně vůbec poprvé jsem Vám letos ze stejného důvodu nerozeslal přesná čísla lístků do tomboly, které jste si pořídili, ale nebojte, v osudí při losování nechyběl ani jediný z nich. Odra se nakonec zastavila na hranici 40-leté povodně s průtokem 1320 m³/s a jen díky souhře mnoha faktorů se voda zastavila na hranici pozemku, nevyplavila nás a my tak ve městě, jehož každá ulice je doteď obsypaná hromadami ze sklepů a domů vynesených promočených věcí, patříme mezi pár domků, které tuto katastrofu přežily téměř bez úhony… Měli jsme v onu srazovou neděli obrovské štěstí.

 Právě v neděli 15. září proběhl samotný sraz, kde nás oproti původnímu plánu třetina chyběla, neboť lidé se neměli jak dostat ze svých měst či v některých případech dokonce domů. Zatímco v minulých letech nás na watch party bylo vždy 40 až 45, tentokrát se nás sešlo “jen” 29. Na srazu jsme ještě nevěděli, jak dobře pro nás ony dramatické víkendové události dopadnou, ale na ty podmínky, které na mnoha místech v okolí panovaly, je těch “jen” 29 lidí v opravdu velkých uvozovkách. I tak to byla fantastická účast a dohromady jsme vytvořili ještě neskutečnější atmosféru. No a nebudu lhát, ale jako bonus jste mi za ty roky vůbec poprvé tak trochu vehnali slzy do očí. Přísahám, že ani při předání letenek do Seattlu nebo vyhlášení ceny pro Sea Hawkera roku jsem neměl tak namále, jako když bylo na srazu přede všemi prohlášeno, že se pár lidí domluvilo na tom, že vzhledem ke skutečnosti, že tento sraz v mé skoro domovské Ostravě, s jehož plánováním jsem si fakt vyhrál, by si zasloužil svou úplnou a ničím nenarušenou verzi, a že tak oproti původním plánům navrhují změnu místa konání CSSH srazu 2025 z již dříve odsouhlasené Prahy opět do Ostravy. Ten projev sounáležitosti a silně přátelské gesto, které se za tím skrývalo, mi jednoduše vyrazily dech. Zda se ale za rok vidíme v Praze či před ní po zcela výjimečném návrhu přidáme ještě Ostravu, je ale nakonec jen a pouze na Vás, členech československého oficiálního fanclubu Seattlu Seahawks. O všem jsme totiž vždy rozhodovali a vždy budeme rozhodovat společně. Anketu rozešlu obratem na Vaše maily. Vzhledem k probíhajícímu období mezi starým a novým způsobem výběru, kde nejprve o místě konání srazů mohli hlasovat všichni, ale nyní už hlasovat mohou pouze účastníci alespoň jednoho ze dvou posledních srazů, to nějak zkombinujem. Hlasovat mohou všichni, ale hlas účastníků (či také jen plátců vstupenek) alespoň jednoho ze srazů 2023 a 2024 bude mít dvojnásobnou váhu. 

 Na srazu hraje prim charitativní tombola a co by to bylo za tombolu, kdyby se v ní nehrálo o nějaké ty ceny. A jak se již stalo tradicí, několik Seahawks předmětů bylo k mání také v navazující aukci věcí, které vítězové tomboly buď nechtěli nebo jež fanclubu darovali mnozí z Vás. Na projekt přispěli a ceny letos berou:

1. cena – Marek Sobolič – dres Byron Maxwell s jeho vlastnoručním podpisem
2. cena – Michal Prošek – vlajka CSSH s vlastnoručním podpisem K.J. Wrighta
3. cena – Filip Nerad – throwback dres Tyler Lockett
4. cena – Peter Malatin – big 12 Flag
5. cena – Denisa Lebartová – vlajka CSSH (trade do aukce)
6. cena – Jan Bartusek – tílko Seahawks
7. cena – Milan Koubek – kšiltovka Seahawks
8. cena – Milan Koubek – hra Madden 22 (trade do aukce)
9. cena – Michal Prošek – odznak 2023 Home Opponents
10. cena – Dominik Fryčák – odznáček 2023 Seahawks vs Browns
11. cena – Marek Sobolič – odznáček 2023 Seahawks vs Cardinals (trade do aukce)
12. cena – Petr Uher – přívěšek na klíče Seahawks

aukce 1 – Petr Uher – dres Richard Sherman
aukce 2 – Pavlína Ram – kšiltovka Seahawks
aukce 3 – Petr Uher – vlajka CSSH
aukce 4 – Pavlína Ram – tričko Seahawks
aukce 5 – Jozef Chaloupka – vlajka Seahawks
aukce 6 – Jakub Kyloušek – odznáček 2023 Seahawks vs Cardinals

 Vyhodnocení tipovací soutěže o nástěnný kalendář Seahawks a 2024 Seahawks schedule magnetky najdete na interní FB skupině Českoslovenští 12s.

 Díky, díky, ještě jednou díky Vám všem a celý náš podzimní charitativní #12s4Good projekt tímto považujme za oficiálně ukončený. Jo a nezapomeňte, že návrhy na adresáty našich dalších dobročinných projektů přijímám kdykoliv od kohokoliv z Vás. 🙂

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *