Archiv,  Novinky,  Regular Season,  Sezóna 2024,  Uncategorized

CSSH FANTASY 2024 – TABULKA PO WEEKU 5

 Jsme více než za třetinou letošní základní části a tabulka začíná ukazovat na první týmy, které se buďto budou pokoušet o co nejlepší nasazení do playoff, či které na druhé straně budou mít dost starostí sami se sebou a svým bojem o záchranu mezi elitou. Po shlédnutí MNF, korekce 12 for 12s a napsání tohoto díla mě v tomto shonu čeká ještě příprava preview, takže se na to pojďme bez zbytečného otálení vrhnout.

Wierzbica Stoners (3-2) vs. Zbrojovka z Brna (4-1)
final: 131.72 – 131.92
 K pos*ání. Fakt. Čumím na Monday Night Football a abych to Zbrojovce nandal, potřebuju jediné – 16.3b TE Travise Kelceho. Kelce mě v první půli namlsá a zahraje téměř vše, co potřebuju, ale to “téměř” je rozhodující. Blbé dva jeho yardy chyběly k historicky první remíze historie CSSH Fantasy a o yard více k mému případnému recordu 4-1. Na kdyby se však nehraje, Brno bere nejtěsnější W minimálně této sezóny a v šatně Wierzbice tečou potoky slz. 

Pardubice Legions (3-2) vs. Prague 6ers (2-3)
final: 130.90 – 82.68

Pardubice si vzaly na starost debakl kola a vůbec nešetřily divizní rivaly 6ers, kterým nadělili masakr o více než 48 bodů. Že by se jim po dvou losing-seasons rýsoval první ročník franchise, kde se dostanou na .500 nebo snad ještě výš? Tým 6ers měl v sestavě tři hráče se ziskem maximálně 5.50 fpts a Legions ani jednoho. Za Prahu tedy ani neměl kdo ztrátu dohánět, což bylo hlavním faktorem W Pardubic. 

Prague Puntriots (1-4) vs. Ostrava Football Team (2-3)
final: 100.54 – 118.56

Každý z týmů měl na své straně dva tahouny a zbytek hráčů je doplnil spíš průměrnými či podprůměrnými výkony. No a právě rozdíl mezi dvojicí QB Kirk Cousins a WR Garrett Wilson, kteří za Ostravu získali dohromady 63.46 body, oproti duu Puntriots ve složení TE Brock Bowers a WR Mike Evans s výkony oceněnými dokupy 46.90 fpts, byl nakonec tím rozhodujícím, který udělal onen rozdíl mezi vítězstvím a porážkou.

Hodkovičky Slippers (5-0) vs. Gánovce Neanders (2-3)
final: 105.64 – 87.60

Slip Slip Slippers! Popáté se tímto pokřikem a titulem stále ještě jediného neporaženého týmu mohou chlubit Hodkovičky, které opět nijak vyloženým All-Pro stylem, ale za to plně dostatečným výkonem, vyprovodily ze hřiště dalšího ze svých soupeřů bez toho, aniž by museli ohýbat záda. Na hráče s 15+ fpts sice Gánovce zvítězili 3-2, avšak Slippers opět díky preciznímu týmovému výkonu berou W a jako jeden ze dvou týmů tak v čele své divize drží dvouzápasový náskok. 

Oderberg Minions (1-4) vs. Vrbica Alligators* (2-3)
final: 81.56 – 78.80

Úplně jiné pocity oproti Stoners zažívala po MNF ve stejném městě sídlící franchise Minions. Vše napovídalo tomu, že WR Chris Olave a RB Carson Steele urvou tu trošku bodů potřebnou k výhře Alligators, ale opak se stal pravdou a Oderberg si po defenzivním slugfestu připisují tolik vyhlíženou první výhru roku. Ze dna tabulky se sice díky svému špatnému skóre ještě neodlepili, ale tohle pro ně byla must-win game. 

Olomouc Attys (3-2) vs. Vyškov Bonecrushers (4-1)
final: 105.36 – 73.16

Dosavadní suverén letošní sezóny z Vyškova, který loni dokázal postoupit z druhé ligy a nyní se hřál na výsluní s recordem 4-0, letěl tentokrát moc blízko Slunci a spálil se o koho jiného, než stylově o obhájce loňského titulu z Olomouce. Attys se tak díky jednoznačné výhře o 32 fpts můžou letos vůbec poprvé chlubit winning-recordem a ztrátu na divizní lídry, jimiž jsou právě Bonecrushers, stáhli na rozdíl jedné výhry. What a story! What a game! What an impact! 

Bazališek Ostrava* (2-3) vs. Dúbravka Hawks (2-3)
final: 141.78 – 127.38

Jen se štěstím Bazališek nebral ve druhém týdnu po sobě i druhý strike. Očividně mezitýdenně žádnou změnu neprovedli, a tak nasazený WR s nulou sice nebyl hlášen jako inactive, ale nakonec se v zápase neobjevil ani na jeden snap, zatímco WR Darius Slayton zůstal s 26.2 body na benchi. Každopádně s dvojicí WR Ja’Marr Chase a QB Joe Burrow, tedy s prvním a třetím nejlepším hráčem tohoto kola, která urvala celkem 75.08 bodů, berou s nejlepším výkonem kola druhé W roku. S ohledem na tato fakta zkousává Dúbravka dost hořkou prohru.

High Tatras GOATs (4-1) vs. Jihlava Hornets* (2-3)
final: 140.46 – 103.24

Hornets se snažili o to, aby se výhrou dostali v rámci East Division na úroveň vedoucích GOATs, ale dostali náklep o 37 bodů a musí se spokojit se svou dosavadní pozicí ve velmi vyrovnané druhé polovině tabulky Východu až dvě výhry za GOATs. Na straně High Tatras rozjeli WR Drake London a QB Joe Flacco totální show, když získali 59.96 fpts a jelikož je další tři borci doplnili ziskem 15+ bodů, Champions z roku 2021 se stále drží na #4 seedu.

Budweis LB (1-4) vs. Sešívaní ze SNP (4-1)
final: 86.44 – 121.96

Nepočítaje můj default team Stoners B, vítězové loňské druhé ligy z Budweisu zažívají při svém vstupu do prvoligových kulis hodně tvrdý náraz do zdi. Po úvodní, těsné a ušmudlané low-score výhře si nyní připsali čtyři prohry v řadě a rázem jsou totiž na sestupových příčkách. Na druhé straně SNP se po loňské prvoligové 6-8 premiéře ocitají pouze díky vstřeleným bodům za aktuálními lídry Wild West z Brna a mají to tentokrát rozjeté o poznání solidněji.

Cibulka Seahorses (1-4) vs. Světice Ostriches (2-3)
final: 91.86 – 79.20

Oproti dvěma undefeated a dvěma winless týmům z minulého týdne nám z onoho kvarteta vypadli všichni až na 5-0 Slippers. Také dosud na výhru čekající Seahorses se totiž mohli konečně zaradovat, když si díky těsnému rozdílu 12ti bodů připsali své premiérové W roku. V souboji dvou dosud nejvíce tápajících týmu ze Západu to tentokrát schytali Ostriches, kteří, bohužel pro ně, otočili svůj nedávno pozitivní 2-1 record naruby.


2. LIGA
Ďábelská jízda Linebackers pokračuje. Nováčci si ani v historicky pátém zápase své franchise nepřipisují první prohru a zůstávají tak jediným neporaženým týmem letošní druholigové sezóny. Díky zhruba dvacetibodovým výhrám se do vedení svých divizí, respektive na #2 a #3 seed celé ligy, dostávají další rookies Šenkvice SeaOwls a také LA Los Diablos Fumeros, kteří asi míří za lepší sezónou než byla jejich loňská premiéra s recordem 5-9. Zajímavá byla také low-score, avšak i tak poměrně přesvědčivá výhra Herink’s Pardubice, jenž momentálně těsně vedou East Division, s tím berou #4 seed a jistě by se po dvouleté pauze velmi rádi vrátili zpět mezi elitní dvacítku. První strike druhé ligy je pak za nasazení hráče na bye weeku udělen týmu Dobrovičtí Hawks, jejichž GM byl v Londýně a na Dobrovické si tentokrát přes ten frmol v Tottenhamu čas nenašel.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *