Archiv,  Novinky,  Regular Season,  Review,  Sezóna 2021,  Zápasy

WEEK 18 REVIEW – SEATTLE SEAHAWKS (7-10) @ ARIZONA CARDINALS (11-6)

 Ačkoliv mě část úvodní věty mrzí, napsat ji musím… Pokud tohle měl být poslední zápas Peta Carrolla nebo třeba i Russella Wilsona (na fotce) v našich barvách, tak to byl závěr jako z pohádky. Vlastně dochuť Pálavy, o které jsem v noci psal, je proti tomu hořká… Čistě subjektivně bych řekl, že ti z vás, kteří včera nešli spát předčasně a ukázali své nezlomné, modrozelené srdce, byli svědky jednoho ze dvou nejlepších zápasů letošní sezóny. Včerejší drama se mohlo, ač v jiných ohledech, měřit pouze s domácím utkáním proti Niners. Byla to jednoduše pastva pro oči. Navíc se sladkou tečkou nakonec. Naši Seahawks v tomto krásném střetnutí zvítězili 38-30 a Arizoně tak nejenže sebrali naděje na to, aby se teprve podruhé za dvanáct let stali NFC West Champions, ale jako bonus jim také vystavili letenky na NFC Wild Card Game, která se letos na State Farm Stadium stopro hrát nebude.

 Jelikož jsem si divácky užíval tu dramatickou (všichni jsme si mysleli, že) derniéru Big Bena, jen tak koutkem oka jsem zahlédl, jak ten včerejší tvrdě vydřený win vlastně začal. Strip sack Chandlera Jonese, první touchdown v kariéře Zacha Allena a to ze zápasu uběhlo pouhých 12 vteřin. Tohle nevypadalo, že bychom se na následující tři hodiny měli nějak extra zvlášť těšit. Opak byl však pravdou. Uplynuly prakticky pouhé dvě minuty a bylo jasné, že dvojice Tyler Lockett a Rashaad Penny nastavila správný kurz směr destinace “What a day”. First-rounder running back se po čtyřech letech mlčení vrhl po hlavě pro novou smlouvu, když druhý týden po sobě překonal svůj osobní rekord a prakticky během pouhých pěti zápasů se stal Seahawks leading rusherem této sezóny. Tentokrát se zastavil na 190 rushing yards a jednom touchdownu. Hrozně mě zajímá, jak vidíte jeho budoucnost. Podepíšeme jej znovu? Tyler Lockett byl pak nejlepším receiverem utkání s 98 yards a dvěma touchdowns. Sezónu tak teprve jako pátý hráč v historii franchise zakončil s 1150+ yards a přidal se k legendám ve složení Steve Largent, Darrell Jackson, Koren Robinson a DK Metcalf. V rámci celé NFL je s dvojicí Stefon Diggs a DJ Moore jediným borcem, který zaznamenal 1000+ yard season v každém z posledních tří let. Hrozně underrated týpek… Liga i fans by se měli stydět, že jej v Pro Bowlech a All-Pro týmech absolutně přehlíží. Jmenovatelem výkonu útoku byl s 238 passing yardy, 3 TDs, 1 INT a krásným 5-yd TD během samozřejmě Russell Wilson. Snad od Ciary dostal večer pořádnou odměnu…

 Nejen útok, ale také naše obrana hrála včera neskutečně! Kdyby to takto bylo celou sezónu, jsme jedni z nejžhavějších kandidátů na účast v SB LVI. Kdyby ale byly v řiti ty ryby, že jo… Jako ilustrace výkonu defense poslouží možná přehlížený fakt včerejška. Čelili jsme drivům o délce 19, 14 a 14 plays a z těchto dlouhých, předlouhých possessions Arizony jsme inkasovali pouze tři field goaly. Nebojím se tvrdit, že to byl jeden z hlavních faktorů naší výhry. Vypíchnout výkon jednoho obránce je těžké, ale budiž. Je to výzva… Jordyn Brooks vyrovnal franchise record v tacklech za jeden zápas, který teprve letos ve weeku 2 ustanovil Bobby Wagner. Jeho 20 skládek bylo neskutečným počinem a nebojím se říct, že byl na hřišti fakt všude. Není to však jediný, jím překonaný franchise record. O neskutečných 17 tackles překonal Bobbyho rekordních 167 tackles, které nasbíral v sezóně 2016. V celé NFL letos skončil druhý. O osm skládek víc nasbíral pouze Foyesade Oluokun z Atlanty Falcons. Jordyn se učí od toho nejlepšího z nejlepších a nejen jeho včerejší výkon mě nutí se zeptat… Je Brooks na PNW budoucností na pozici linebackera? Jsem přesvědčen, že rozhodně ano. Zmíním však i další borce. What a scary monster Carlos Dunlap is… Dva sacky, tři tackly, dva tackly pro ztrátu, zblokovaný pass a tři QB hity. Týpek skoro v Kristových letech. Say WHAAAT?! Neskutečný řízek a sakra moc se těším na jeho další rok u nás. Cody Barton, vlastně náhradník za Bobbyho Wagnera a primárně special teams player, předvedl tak akorát 12 tackles. ,,Já jsem malej, ale šikovnej”, řekl si při svých rozměrech 180 cm a 140 kg Poona Ford, převálcoval O-Line Cards a zapsal si 4 tackles, 1.5 sacks, tackle for loss a dva QB hity. Vše ve special teams s 38-yd FG a 5/5 PAT podtrhl bezchybný kicker Jason Myers, který tak po ups and downs sezóně ukázal, že ještě rozhodně nekončí. Just wow… Kaňkou na celém včerejším dni bylo pouze zranění safetyho Quandre Diggse, který se zlomenou lýtkovou kostí a slzami v očích, ke kterým jsem ani já neměl nijak extra daleko, deset minut před koncem utkání opouštěl hrací plochu a do Pro Bowlu jej tak bohužel zasáhnout neuvidíme.  

 Co vy na tohle season finale? Až do září se jedná o poslední game-review, takže odměňte mě, Seahawks, ale i sebe za celou sezónu a dejte v komentářích vědět, co si o tom všem myslíte. Konkrétní otázky pokládat nebudu, neboť všichni tak nějak tušíme, jak zní. Udělejte v komentářích pořádný bordel a pochlubte se / podělte se o vše, co vás napadne. Díky všem, 12s Family a (dokud všichni neumřem) jen a pouze SEA!!! HAWKS!!! SEA!!! HAWKS!!! SEA!!! HAWKS!!! SEA!!! HAWKS!!! SEA!!! HAWKS!!!

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *