Archiv,  Novinky,  Offseason,  Sezóna 2022,  Uncategorized

2022 TRAINING CAMP, DAY 1-3

 Virginia Mason Athletic Center zažívá nejrušnější část roku. Aby taky ne. Training Camp je v plném proudu a kopec nad tréninkovým hřištěm je obsypán nespočtem fanoušků. Pojďme se tedy společně poohlédnout za událostmi, které jeho první dny nabídly. 

 Jedno z hlavních témat letošních jarních a letních měsíců je jednoznačně otázka, kdo že to vlastně bude letos naším quarterbackem. Samozřejmě, takto na začátku Campu a před třemi preseason zápasy není nic jisté. Navzdory tomu se head coach Pete Carroll před pár dny na toto téma vyjádřil zatím vůbec nejzřetelněji. A není to žádné překvapení, neboť náznaky tady už byly… Dle Peta je aktuálně v QB competition ve vedení Geno Smith (na fotce). Nadšený je prý z výkonů obou borců, ale Geno zatím Drewa poráží především díky tomu, že zná lépe playbook a tým celkově. Zároveň však jedním dechem dodal, že chvíli, kdy se Lock ve znalosti playbooku dostane na úroveň Smitha, bude boj o pozici QB1 zcela otevřený a vyrovnaný.

 Možná jste si všimli, a je to vidět i na přiložené fotce, že helmy některých hráčů letos vypadají poněkud nevšedně. Trojnásobný Defensive Player of the Year JJ Watt z Arizony Cardinals se vyjádřil v tom slova smyslu, že si Camp užívá a jediná vada na znovushledání se se spoluhráči je ta, že jej donutili si na hlavu navléct ten včelí úl. Také posměšné komentáře internetových hrdinů si tyto přilby berou na paškál. Pravdou však zůstává fakt, že NFL v posledních letech ušla velký kus cesty v ochraně zdraví hráčů, a to především ve věci razantního snížení počtu otřesů mozků. Zranění hlavy a krku nejsou žádný vtip a je skvělé, že se NFL angažuje nejen v ostrých zápasech, ale také v předsezónním dění a pro určité pozice nošení těchto ochranných potahů na přilby během Training Campu nařídila.

 Kdybyste náhodou nevěděli, součástí Training Campu jsou klasicky i Sea Hawkers. Ve stánku, u něhož lze zakoupit naše oblečení nebo se stát členem fanclubu, se střídá množství dobrovolníků, mezi nimiž najdeme také samotné členy Rady. Také my jsme dostali nabídku na to, být dobrovolníky, ale těch osm a půl tisíce kilometrů je proti… V letošní Seahawks ročence je organizaci Sea Hawkers dokonce věnována celá jedna strana. Doufejme, že stejně jako loni, bude pár yearbooků také letos součástí balíčku, který mi, tudíž nám všem, dojde někdy na začátku sezóny a že si o nás budeme moct počíst.

 Teď jedna negativní zpráva. Na konci prvního dne Training Campu se zranil All-Pro safety Jamal Adams. Při smolném zaklínění do přilby si zlomil prostředníček na jeho levé ruce. Podle prvních zpráv se očekává, že by měl být plně fit na začátek sezóny. Vypadá to však, že bez speciálního návleku na poraněný prst se v letošním ročníku neobejde. Doufejme tedy, že tato nešťastná událost nebude mít vliv na jeho výkony na hřišti.

 Objevily se zvěsti o tom, že si Seahawks pozvali na trénink novou tvář. Měl by jím být linebacker Reuben Foster. Toho si v prvním kole Draftu 2017 vybralo San Francisco 49ers. Moc šťastným se však tento výběr býti neukázal. Poté, co v letech 2017 a 2018 během 16ti zápasů nastřádal 101 tackles, 10 tackles for loss a 2 zblokované passy, byl v roce 2018 propuštěn kvůli několika zatčením a problémům se zákonem. Od té doby si v NFL nezahrál. Zda má na to, aby se pokusil znovu prorazit, začít od nuly, a zda to bude v dresu Seahawks, ukáží následující dny.

 Nedávno K.J. Wright, o pár dní později J.R. Sweezy… V roce 2012 jsme tohoto guarda vybrali v sedmém kole Draftu, pomohl nám vyhrát Super Bowl a po čtyřech letech šel hledat štěstí v Tampě a Arizoně. Kruh se uzavřel, když jsme s ním podepsali jednodenní kontrakt, aby mohl svou fotbalovou kariéru ukončit jako člen Seahawks. Celkem 117 zápasů a 7 492 snapů, to bylo osm sezón v podání borce, ve kterého na začátku nevěřil nikdo a který nakonec přišel a odešel jako Seahawk. 

 Celkem osm tréninkových dní čeká naše Seahawks v následujících dvou týdnech. Z nich nejočekávanější je jistě klasická mock game, tedy tréninkový zápas odehraný přímo na Lumen Field. Do toho všeho nám začne také preseason. Její první zápas odehrajeme v noci na 14. srpna v Pittsburghu. Do té doby se však určitě neozvu, jelikož nás s mou drahou ženou čeká dovolená pod Tatrami. Tak se tady do té doby mějte blaze, soutěžte v RoadTrip Cupu, udržujte dění na stránce Českoslovenští 12s a hlavně GO HAWKS!!!

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *