Archiv,  Fantasy League,  Novinky,  Postseason,  Sezóna 2023,  Soutěže

CSSH FANTASY LEAGUE 2023 – QUARTERFINALS

 Na začátku roku byly mnohahodinové Drafty a rekordních celkem 35 účastníků ve dvou ligách. No a v této fázi soutěže už zbývá jen po čtyřech nejlepších týmech v obou soutěžích. Vítězové semifinále první ligy se ve Fantasy Super Bowlu V střetnou o putovní pohár, vlastnoručně podepsanou fotku kickera Stevena Hauschky a nehynoucí slávu. V druhé lize se pak už v tomto týdnu rozhodne minimálně o jednom postupujícím, který se pro rok 2024 přidá k dvacetičlenné elitě. Tohle je cílová rovinka. Kdo ji zvládne nejlépe?

Olomouc Attys (#1) vs. Wierzbica Stoners (#8)
final: 113.66 – 113.06
 Trvalo to pět let, než jsme se dočkali vůbec prvního postseason zápasu historie, který by byl rozhodnut rozdílem menším než jeden bod. Byly to neskutečné nervy, které pominuly až v úterních časně ranních hodinách a jeden neuskutečněný catch WR DeVonty Smitha pro více než -4 yardy zapříčinil, že pohádka mých Stoners, která se za recordu 1-5 začala psát s našim odletem do USA, nyní definitivně skončila. Wierzbica je tak jediným týmem ever, který s sebou na svých bedrech do příštího roku ponese nelichotivý all-time record 0-3 z postseason games. Ještě víc psycho tahle statistika vynikne v kontrastu toho, že pouze High Tatras GOATs mají historicky více regular season wins, než právě mí Stoners. Jako GM učiňuji veřejné prohlášení, že za rok to s #13 Draft pickem v kapse a se stejným coaching staffem už stopro dotáhnem do zdárného konce! Na druhou stranu vítěz základní části se může radovat. Franchise se po dvou letech v Ústí nad Labem přesunula do Olomouce, ze superhrdinů Avangers se stali právní zástupci Attys a změna jim očividně prospěla. Suverénové letošní základní části se díky této ultratěsné výhře o 0.60 bodu vůbec poprvé dostávají do semifinále a jsou tak už jen dvě výhry od toho, aby titul po dvouleté pauze vrátili opět nazpátek do České republiky. Hlavní hybnou silou olomouckého vítězství se se 187 scrimmage a 3 total TD ohodnocenými 41.70 fantasy points stal Christian McCaffrey. Nebýt něj, bez pochyb bychom se po dvouleté pauze dočkali toho, že by tým, který do playoff šel z #1 seedu, prohrál už ve čtvrtfinále. Gratulace, Jirko! Nádherný match.

High Tatras GOATs (#2) vs. Ostrava Seahawks (#7)
final: 110.72 – 98.42
 Loni se mezi nejlepší čtyřku probojovaly oba týmy, avšak letos se do TOP 4 mohl přes jejich vzájemné čtvrtfinálové klání dostat jen jeden z nich… Ostrava sice na hráče s 18+ body vyhrála poměrem 4-2, což samo o sobě zavdává předpoklad, že z toho byla výhra. Dva hráči z jejich starting devítky však do týmového banku přispěli rovnou nulou, což počáteční výhodu Ostravy vynegovalo a po poměrně vyrovnaném průběhu matchupu to jsou nakonec High Tatras, kteří se již počtvrté ve své pětileté existenci dostali až do TOP 4. Hlavní hybnou silou, jež nakonec popošťouchla tým ze Štrby směrem k tomu, aby třeba brzy jako teprve druzí v historii CSSH Fantasy získali vícero titulů pro vítěze, byl tight end David Njoku. Ten po nemastné, neslané sezóně chytl tu správnou postseason formu a nyní již druhým týmem nasbíral vůbec nejvyšší počet bodů napříč celou sestavou svého týmu. GOATs tedy zůstávají jediným slovenským želízkem v ohni a tím pádem i jedinou nadějí na navýšení počtu získaných titulů už na 4-1 v jejich prospěch. Jediným zástupcem Slovenska v TOP 4 byli GOATs také v roce 2021, kdy nakonec celou sezónu ovládli. Naopak u Seahawks, kde po loňském prvním místě v základní části a prohře až na samém konci ve Fantasy Super Bowlu vládla obrovská očekávání, se rozhostil smutek. Jak je možné s čtyřmi hráči, jež dosáhli alespoň na 18 bodů, zápas stále prohrát? Ve 2024 Fantasy Draftu bude potřeba nabrat co nejvyrovnanější kádr, aby se neopakoval scénář letošního čtvrtfinále, kde víc než kdy jindy platilo, že tým je jen tak silný, jak silný je jeho nejslabší článek. Snad jim k tomu dobře poslouží pick #14, který si svými letošními statečnými boji a nakonec i hezkým postupem do postseason, vysloužili.

Cibulka Seahorses (#3) vs. Gánovce Neanders (#6)
final: 143.48 – 85.86
 Dokážu si celkem jasně představit, že absolutně nejnahecovaněji vstoupila do letošní postseason pražská franchise s tajným sídlem v bývalém squatu Cibulka. Po prohrách v zápasech o titul v letech 2020-2021 a loňském nezdařeném semifinále se i ve čtvrtém roce své existence dostávají Seahorses mezi čtyři nejlepší týmy roku. To je samo o sobě absolutně bezprecedentní a na vystřihnutí poklony. Seahorses se tentokrát o jedno z míst ve Fantasy Super Bowlu V utkají v repríze FSB III s GOATs. Velmi očekávaný matchup! Cibulka předvedla letošní nejlepší čtvrtfinálový výkon a zcela po zásluze tak budou opět bojovat o účast v zápase o titul. Propastný rozdíl 5-0 na hráče s více než 17.5 body a kvartet ve složení QB Brock Purdy doplněn o trojici wide receiverů Chris Godwin, Cooper Kupp a Amon-Ra St. Brown, kde každý z těchto členů získal 24 až 26 bodů. Skvělý výkon proti jakému se toho vlastně moc uhrát nedá… Na druhé straně suverénně největší debakl letošního čtvrtfinále, a to o zcela propastných téměř 58 bodů, si ze své premiérové účasti v playoff odnesli letos sympaticky hrající Neanders. Těm sice po první winning-season ve tříleté existenci jejich playoff trip nakonec finišuje hned na samém úvodu a pokud se připojí k 33 z 35ti letošních účastníků naší Fantasy League, kteří se k nám díky prodloužení svého členství připojí i v našem šestém ročníku, budou jej 1. září 2024 zahajovat #15 Drat pickem. 

Prague Puntriots (#4) vs. Jihlava Hornets (#5)
final: 103.16 – 71.46
 Jediným týmem, který se do playoff dostal na Wild Card a byl ve svém čtvrtfinálovém klání zároveň také favoritem předzápasových predikcí, byli Hornets. Borci z Jihlavy však nakonec po dosti solidně odehraném roce nedokázali v kritických okamžicích pořádně zabrat, po závěru East Division race prohrávají poměrně jasným rozdílem o téměř 32 bodů také své druhé čtvrtfinále ve dvou letech a čekání na jejich první postseason win ever se jim tak minimálně o další rok protáhne. V příští sezóně na ně čeká #16 pick a asi kilo motivace tohle čtvrtfinálové prokletí konečně prolomit. Díky jejich prohře se nám tedy vůbec poprvé za celých pět let stalo, že se v semifinálových utkáních střetnou jen a pouze vítězové všech čtyř divizí. Možná nepravděpodobné nebo dokonce neuvěřitelné, ale zcela pravdivé… Na druhou stranu Puntriots slaví postup do semifinále, kde se dostali poprvé od účasti ve svém premiérovém ročníku 2021. Tam tehdy s GOATs padli o pouhých 3.32 bodů. Jak si poradí letos s vítězi regular season z Hané a který z obou týmů nakonec příští týden zabojuje o pohár pro absolutní vítěze? Prague vyhrála na hráče s více než 9ti body závratným poměrem 7-2 a největší měrou se o výhru s 21.90 body zasloužil RB Rachaad White. Přesto žádný ze čtvrtfinálových vítězů nezískal menší počet bodů než právě Puntriots, takže je otázkou, zda průměrné až mírně nadprůměrné výkony většiny hráčů budou v konkurenci TOP 4 týmů stačit. Návrat letošního Fantasy MVP WR Tyreeka Hilla z marodky by však měl pomoct.

SEMIFINÁLE:
Olomouc Attys (#1) vs. Prague Puntriots (#4)
High Tatras GOATs (#2) vs. Cibulka Seahorses (#3)

2. LIGA

Vlčkovce Wolfs (#1) vs. Budweis LB (#8)
final: 84.94 – 141.28
 Král je mrtev, ať žije král! S dvanácti výhrami suverén základní části z Vlčkovců padl nejvyšším rozdílem kola proti na poslední chvíli se do playoff probojujivších LB a v souboji loňských non-playoff 8-7 týmů se tak postarali o pořádné překvapení. Zda bude Budweis také králem celé druhé ligy, to se ještě uvidí. Tento výsledek je však pro jejich nadcházející soupeře výrazně zvednutým prstem. 

Wierzbica Stoners B (#2) vs. Hradiště Armorers (#7)
final: 75.56 – 70.00
 Stoners B, o nichž by se dalo hovořit jako o mém default teamu, skórovali druhý nejnižší počet bodů napříč čtvrtfinálovou osmičkou druhé ligy a i tak dokázali postoupit. Znamená to jediné… Pokud semifinále prohrají, pouze oba účastníci druholigového finále mají zajištěný postup. Pokud však Wierzbica vyhraje, mezi dvacetičlennou elitu rázem postoupí také vítěz zápasu o bronz a definitivní sestavu obou lig pro příští rok bychom se dozvěděli až po weeku 17. Hradiště pak se 70ti body jednoduše nebylo ve vyřazovací části konkurenceschopné a po loňském čtvrtém místě jim ten postup o poměrně malý kousek unikl také letos.

Jehnědská SeaSparta (#3) vs. Znojemská Bramboračka (#6)
final: 124.18 – 98.48
 O týden odložený souboj o krále Jižní divize opět ovládla Jehnědská SeaSparta a definitivně nám tak dala odpověď na otázku, který že z obou týmů byl letos tím lepším. Vypadá to, že SeaSpartě se risk na vypotřebování všech 20ti nákupů/prodejů ve free agency vyplatil, neboť do nejkritičtějšího utkání roku budou vstupovat v plné sestavě. Bramboračka pak svou premiérovou sezónu neodehrála špatně, ale za úspěšnou onu sezónu ve Znojmě možná považovat nebudou. 

Dobrovičtí Hawks (#4) vs. Vyškov Bonecrushers (#5)   
final: 115.46 – 124.56
 Sice ne tak výrazným rozdílem, jak by se možná mohlo původně očekávat, ale i tak Vyškov mezi nejlepší osmičkou nepředvedl žádné zaškobrtnutí a jedním tučným W stvrdil svou roli favorita. Potvrdí predikce také v zápase o všechno a poradí si s překvapením roku v podobě mančaftu z Budějovic? Dobrovičtí pak po loňské frustrující 4-11 sezóně sice předvedli progres, ale na postup to nakonec nestačilo ani tentokrát. 

SEMIFINÁLE:
Wierzbica Stoners B (#2) vs. Jehnědská SeaSparta (#3)
Vyškov Bonecrushers (#5) vs. Budweis LB (#8)

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *