Archiv,  Czech & Slovak Sea Hawkers,  Fantasy League,  Regular Season,  Sezóna 2024,  Soutěže

CSSH FANTASY 2024 – TABULKA PO WEEKU 6

 Poločas regular season je na obzoru a když se podíváme na aktuální pořadí a porovnáme jej s tím z minulého týdne, jediné co se změnilo, je prohození třetího a čtvrtého místa ve dvou ze čtyř divizí. To ale ani náhodou neznamená, že by byla nějaká nuda a nedělo se nic zajímavého. Naopak. Tak po hlavě vstříc souhrnu dění šestého hracího týdne souboje o dvě účastnická místa v CSSH Fantasy Super Bowlu VI a dvě postupová místa v Silver Bowlu III. 

Wierzbica Stoners (3-3) vs. Zbrojovka z Brna (5-1)
final: 88.62 – 116.46
 Všechny čtyři odvety matchupů z minulého týdne skončily výhrou stejného týmu, tudíž každá z těchto divizních minisérií skočila 2-0. V první z nich to po extrémně vyrovnaném zápase, který jsme zažili před týdnem, bylo tentokrát jednoznačné a v sérii mezi Zbrojovkou a Stoners na plné čáře vítězí první jmenovaný tým. Navzdory průběžnému Fantasy MVP QB Lamaru Jacksonovi v barvách Wierzbice se Brnu podařilo na hráče s 20+ body vyhrát drtivě 4-0 a po zásluze se tak v čele West Division na rozdíl jednoho zápasu odpoutávají od svých nejbližších pronásledovatelů.

Hodkovičky Slippers (6-0) vs. Prague Puntriots (1-5)
final: 92.42 – 90.08

Slip Slip Slippers! Radostné hřmění fans v ulicích Hodkoviček pokračuje bez ustání již šestým týdnem, neboť tamní GM zůstává jediným neporaženým napříč všemi čtyřmi desítkami z nás, kdo se 2024 CSSH Fantasy účastníme! Zde Vám však naservíruji jednu neuvěřitelně mind-blowing statistiku… Undefeated Slippers jsou v první lize s 98 fpts/zápas až na 11. místě. Hned za nimi na 12. místě s 97.5 fpts/zápas pak jsou právě Puntriots. Také průměrně půl bodu na zápas může být v neúprosně krásné Fantasy rozdílem mezi #1 seedem Slippers a aktuálním umístěním Puntriots pod čarou sestupu.

Prague 6ers (3-3) vs. Ostrava Football Team (2-4)
final: 99.42 – 93.70

Hned tři utkání tohoto kola byla rozhodnuta rozdílem menším než 7 bodů. Jedním z nich se stal pražsko-ostravský souboj mezi 6ers a OFT, kde oba týmy měly pouze dva hráče s 20+ fpts, ale ten pražský měl onu dvojici o píď lepší a zbytek týmu ji doplnil o chlup výrazněji. I Fantasy je game of inches… WR duo A.J. Brown a Allen Lazard přispěli na účet Prague celkem 47 fpts a ti se tak vůbec poprvé dostávají na přímý kontakt s první polovinou tabulky. Ostrava pak prohrála čtyři z posledních pěti zápasů, v utkání “zvítězila” dost propastným rozdílem 5-1 na hráče s maximálně pěti body a na Severu se tak propadli na předposlední flek. 

Pardubice Legions (4-2) vs. Gánovce Neanders (2-4)
final: 91.70 – 65.46

Jediným hráčem zápasu s 25+ fpts, což se nakonec ukázalo být přesně těmi rozdílovými body, byl QB Baker Mayfield. Legions jsou po dvoutýdenní pauze opět mezi ligovou TOP 5, kdežto Neanders promrhávají slibně rozjetý rok s 2-1 recordem. Celkem 3/18 nasazených hráčů bylo v tomto zápase inactive, ale udělit strike za neaktivitu by byla blbost. Absence running backa Legions byla oznámena až těsně před zápasem a GM Neanders se mi ozval, že prakticky všichni na benchi měli tento týden v rámci strategie bye week a že své startery vyhodit nechce, takže také relevantní důvod a rozhodně nic jako neaktivita.

Vrbica Alligators* (2-4) vs. Oderberg Minions (2-4)
final: 77.30 – 89.40

Velmi důležitá druhá výhra roku pro Minions, kteří se, jak je tomu již tradicí, také letos po značnou část sezóny drží na sestupových příčkách. Před týdnem neměli na Alligators náskok ani tří bodů, tentokrát to zmákli s rezervou více než 12 fpts a poprvé od kickoff weeku se tak dostávají nad sestupové pásmo. HlaWními hybateli byli s 51.30 body RB Joe Mixon a QB Brock Purdy. Stejně jako v zápase Legions versus Neanders jsme také v tomto matchupu viděli tři hráče s nulou, ale pro totožné či podobné důvody nelze dle nově modifikovaného pravidla “lidsky posuzované neaktivity” ani zde nikomu udělit strike.

Vyškov Bonecrushers (4-2) vs. Olomouc Attys (4-2)
final: 64.26 – 89.94

QB Caleb Williams, letošní #1 pick NFL Draftu a 6th-round pick Attysu, se konečně rozehrál, což jde ruku v ruce s tím, jak z toho profitují obhájci titulu z Olomouce. Caleb se nyní stal dokonce třetím nejlepším hráčem celého kola a hlavně zásluhou jeho spolupráce s RB Tyrone Tracym, kteří dohromady nasbírali 51.34 fpts, se Attys pouze rozdílem skóre řadí v tabulce Jihu hned za právě dvakrát pokořené Bonecrushers. Ti od Olomouce dostali opět naloženo rozdílem o 25+ bodů a z neporaženého týmu je rázem “až” #4 seed. Zpětně se bude možná jednat o jeden z nejdůležitějších zápasů první poloviny letošního ročníku.

Budweis LB (1-5) vs. High Tatras GOATs (5-1)
final: 97.40 – 144.90

Jedna těsná pětibodová výhra a od té doby šňůra pěti proher. Tak to je zatím stručné resumé loni z prvního místa postupujících LB, pro které se premiérová prvoligová sezóna stává na skousnutí pěkně hořkou pilulkou. Fantasy Super Bowl III Champions z Vysokých Tater si na nich protentokrát pošmákli rozdílem 47.50 fpts a zatímco Budweis aktuálně zamířil až na absolutní ligové dno a letos vůbec poprvé jsou na sestupové pozici, GOATs naopak po úvodním zaváhání, čistě náhodou to bylo právě proti LB, drží na Východě dvouzápasové vedení a šplhají až na #3 seed, který mají momentálně v držení.

Dúbravka Hawks (2-4) vs. Jihlava Hornets* (3-3)
final: 123.70 – 124.50

WHAT! A! GAME! Druhý nejvyrovnanější zápas roku a nejtěsnější zápas týdne mezi prvním a třetím nejlépe skórujícím týmem kola. Dvojnásobní šampioni z Dúbravky statečně bojovali a i když na hráče s 19+ body udrželi s Jihlavou krok v poměru 3-3, nakonec rozhodlo, že borce s 23+ body už bychom na soupiskách našli pouze dva a oba byli na straně Hornets. Nejlepší hráč kola WR Chris Godwin a QB Justin Fields nastřádali dohromady 59.20 fpts a zatímco Jihlava díky nim bere mega cenné W, Hawks skrz čtyřzápasovou sérií proher padají tabulkou hloub a hloub. 

Bazališek Ostrava* (3-3) vs. Sešívaní ze SNP (4-2)
final: 101.92 – 41.88

Čtvrtý zápas letošní sezóny, který rozhodl zápas vyšší než 60 bodů, a už potřetí v něm figuruje Bazališek. Podruhé na vítězné straně. Ostrava si také svou druhou výhru roku o 60+ fpts připisuje proti týmu, který již má historickou druholigovou zkušenost. Po Budweisu, který to schytal ve weeku 3, se tentokrát na špatné straně debaklu kola ocitli Sešívaní. Franchise z Chomutova překvapivě předvedla nejhorší výkon napříč celou ligou minimálně za tento rok a na vedení va Západě už ztrácí rozdílem jedné výhry. Na druhé straně Ostrava se letos vůbec poprvé dostává až na .500 a průběžný playoff spot.

Světice Ostriches (2-4) vs. Cibulka Seahorses (2-4)
final: 90.96 – 111.32

Poslední z kvarteta matchupů, které se ve dvou týdnech konaly již podruhé, bylo středočeské střetnutí týmů z Wild West. Pštrosi však museli už třetí týden po sobě strčit hlavu do písku, teda tentokrát spíše do vody, neboť Mořští koníci je zdolali ještě větším rozdílem než před týdnem a už pouze díky méně skórovaným bodům jsou v divizi právě za Ostriches. Za poslední dva týdny se tedy Světice posunuly z 8. místa na 14. místo, kdežto Cibulka se ze seedu #19 vydrápala až na #15 a oba týmy jsou tak na výrazně odlišné výkonnostní trajektorii. 

2. LIGA
V první lize máme jeden 6-0 tým, ale žádný 0-6. Zde je tomu naopak. Dosud jediný undefeated tým Kroměříž Linebackers se díky první prohře v historii franchise propadá na #2 seed a průběžné vedení tak přenechává dalším rookies, týmu Šenkvice SeaOwls. Zbylé dvě divize stále vedou, a k playoff to tak momentálně mají relativně blízko, mančafty LA Los Diablos Fumeros a Herink’s Pardubice. Za celou čtyřkou těchto 5-1 týmů je však hned v závěru další čtyřka 4-2 týmů, takže nezbývá než vydržet a náskok buď hájit nebo se jej vehementně snažit stáhnout. Záleží na tom, na jaké straně barikády se nacházíte. Do konce základní části 2024 season ještě stále chybí každému odehrát osm velmi těžkých utkání, takže času dost teoreticky stále mají i 0-6 Hurikán Inspiro, kteří stále čekají na historicky první W své franchise… Plus první strike za nenasazení kompletní sestavy bere Nitra Hawks.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *