Archiv,  Czech & Slovak Sea Hawkers,  Novinky,  Review,  Sezóna 2021,  Uncategorized

2021 SEASON REVIEW, ČÁST TŘETÍ – OPTIMISTICKÁ BUDOUCNOST

 Nezapomeňte, že do konce ledna lze podat svou přihlášku na kandidaturu do Rady, ve které probíhá takové to administrativní dění fanclubu. Zprvu jsem otázku “Kolik je lidí v Radě” vnímal a ve svém vnímání stavěl do úrovně asi jako že když bude v Radě více lidí, bude v rámci Spolku jakási větší autonomie a možnost rozhodovat. Členové Rady jménem fanclubu podepisují dokumenty jako jsou třeba stanovy. Následně domlouvají bližší věci jako financování, organizaci srazů, komunikaci s členy fanclubu nebo přijímání a odesílání zásilek. Na druhou stranu na některé úkoly (jako třeba o redesign webu, což je taky na vlastní článek :D), v rámci úzkého počtu členů Rady stejně mnohdy nelze najít dostatečného specialistu (ajťák na redesign webu) a tak jsou tady lidé, kteří fanclubu sem tam pomohou nějakou menší či větší věcí v rámci jejich možností či specializace. Tito lidé jsou pro chod Czech & Slovak Sea Hawkers nepostradatelní. Čas mě naučil, že mnoho z vás do Rady ani nechce a taky, že drtivou většinu věcí zařizujeme s mou drahou ženou. Nevadí nám to, nebrečíme, pouze konstatuji fakta. … Lze tvrdit, že nyní už otázku “Kolik je lidí v Radě” vnímám spíš tak, že vyšší počet členů Rady než tři, což je legislativně daný minimální počet členů Rady, který by zároveň měl být vždy lichý, spíš administrativně a byrokraticky zbržďuje všelijaké procesy. Většinu pomoci, kterou s Raduš nezastaneme, poskytuje prací na účetnictví Carlos se svou ženou, za což bych mu chtěl veřejně poděkovat. Je tedy velmi pravděpodobné, že během offseason budu iniciovat úpravu stanov s cílem zúžit Radu.

 Pak už k úspěšnému projektu, kterým v tomto smyslu můžeme vnímat dobře fungující fanclub Sea Hawkers, zbývá jen jedna ingredience. Vy (na fotce)! Samotné srdce československé fotbalové rodiny. Jednou pošlete nějaký ten złotý navíc (zdravím ze skoroPolska), jindy zase nabídnete, že pošlete, darujete nebo vzdáte se větší či menší a více či méně s fotbalem spojené věci, asi 60 z vás se účastní našich soutěží, stále lajkujete a po světě šíříte mé články a povědomí o existenci Seahawks a Sea Hawkers, nejen v naší FB skupině “Českoslovenští 12s”, kde chybějící členy fanclubu srdečně zvu, neustále komentujete a diskutujete o nejnovějších zápasech, událostech a vyřčených i nevyřčených, modrozelených otázkách. Za to vám všem patří neskutečné DÍKY! Vím, že mnozí z vás už nejednou jako odpověď uvedli, že to spíš beze mě, ale musím se opakovat… To bez vás všech by nejvýchodněji položený oficiální fanclub nejen Seattlu Seahawks, ale jakéhokoliv NFL týmu na celém, širém světě, jednoduše nemohl existovat! 

 Už tři sezóny jsem ve vedení našeho, v posledním půlroce už oficiálního fanclubu. To už je poměrně slušná porce času, za kterým se lze ohlédnout a pokusit se sumarizovat jeho úspěchy i neúspěchy. Spousta věcí se povedla! V květnu 2019 jsem od Honzy dostal šanci a převzal správu nad jím založenou facebookovou stránkou s asi 350 lidma, kterou se za ty tři sezóny podařilo nafouknout o těžko uvěřitelných 137%. Společně s pomocí desítek a stovek z vás jsme vybudovali komunitu, která časem konzistentně roste a ze čtvrté největší FB stránky jsme se vyhoupli už na stříbrnou příčku. S klidným srdcem můžu prohlásit, že se mi daří poskytovat vám poctivou coverage 99% zápasů Seahawks a všech důležitých událostí okolo naší franchise. Na začátku roku 2020 jsem se spojil se zástupci Sea Hawkers v USA a jiných částech světa a postupně jsem se dozvídal, co by vlastně vybudování nové, československé Chapter obnášelo. Propuknutí pandemie covidu však nezastavilo jen život prakticky na celém světě, ale na rok bylo přerušeno také fungování organizace Sea Hawkers, která byla v té době uprostřed prací na největší aktualizaci stanov její přes čtyři desetiletí dlouhé historie, a tak se zastavily také veškeré pokusy o zoficiálnění naší modrozelené komunity v srdci Evropy. Až o rok později, loni na jaře, se konečně pohnuly ledy a já tak mohl začít budovat tým, který byl zapotřebí k legislativnímu založení zapsaného spolku, jenž byl nutným průchozím bodem na naší cestě ke schválení Radou organizace Sea Hawkers přímo v Seattlu.

 Rozhodně však nekončíme. Pokud bych měl vypíchnout tři hlavní body, kterých bych chtěl ve své (nebojím se říct) práci dosáhnout, odfajfkovaný mám pouze jeden – založení oficiálního fanclubu Seattle Seahawks v České republice a na Slovensku. Pokud však chci plnohodnotně vést fanclub a nezanedbávat jej, pak se na druhém bodu onoho wishlistu dá pracovat pouze během offseason. V roce 2020 jsem začal, ale offseason 2021 byla naplno věnována zakládání Czech & Slovak Sea Hawkers, takže jsem byl nucen práce přerušit. Mluvím o psaní knihy, o které již mnozí z vás ví. Časem však zjišťuju, že jich dost pravděpodobně bude vícero a že pokud to má být kvalitní práce, vyžádá si to víc času, než jsem si původně myslel. Neberte mě, prosím, vyloženě za slovo, ale sám pro sebe mám v hlavě představu, že roky 2024 (105 let NFL), 2025 (50 let Seahawks) a 2028 (10 let fanclubu), jsou poměrně hezké milníky. V čem však mé slovo rozhodně máte, je bod třetí. Jako stěžejní, dlouhodobý cíl fanclubu vnímám fakt, abychom Czech & Slovak Sea Hawkers hrdě reprezentovali nejen u nás, ale abychom některé naše zástupce vyslali přímo na Pacific Northwest. Ví to jen málo z vás, ale optimisticky bych to viděl tak, že hlavní cena pro vítěze CSSH Tipovačky v roce 2024 nebo 2025 bude týdenní zájezd pro dva lidi do Seattlu s ubytováním a lístky na Lumen Field. Say WHAAAAT! To je ostatně důvod, proč s péčí řádného hospodáře dávám pozor na to, aby částka na našem transparentním účtu rostla a neschillerovala. Jakmile v tomto seznamu přibudou další dvě fajfky, a že se vynasnažím, aby se tak stalo, budu na svůj život zpětně hrdý a kdybych neměl tak skvělou ženu, mohl bych spokojeně umřít. To jí ale udělat nemůžu, že jo…

 Všem 92 členům, kteří byli součástí našeho oficiálního fanclubu v prvním roce; všem 76 členům, kteří se uhrazením členských poplatků zavázali, že s náma budou i v sezóně 2022; všem třem až pěti stům lidem, kteří pravidelně čtou mé články a také všem plus mínus pětadvaceti tisícům lidem, ke kterým se nějaká ta zmínka o naší existenci ve větší či menší míře donesla; vám všem od srdce děkuju! Nebýt vás, nic z toho co je, by nebylo. Díky za parádní jízdu, kterou jsme si ve 102. ročníku NFL užili. Díky za vaše modrozelené srdce. Díky za dobročinné projekty, které spolu organizujeme. Díky, že nejsme jen nějací tupí fans odpalující dělobuchy na stadionu, ale že náš spolek má charitativní přesah. Díky za vás všechny, 12s Family! Užijte si letošní playoffs, držte palce ať se nedočkáme Super Bowlu LVI v podobě Cheatriots versus Cowgirls a na nějaký pravidelnější report, samozřejmě krom totálních breaking news, se těšte s březnovým startem free agency a dubnovým NFL Draftem, kde naši Seahawks mají aktuálně v držení šest výběrů, z nichž nejvyšší má podobu picku #41.

 Go Hawks till I die! SEA!!! HAWKS!!! SEA!!! HAWKS!!! SEA!!! HAWKS!!! SEA!!! HAWKS!!! SEA!!! HAWKS!!! SEA!!! HAWKS!!! SEA!!! HAWKS!!! SEA!!! HAWKS!!! SEA!!! HAWKS!!! SEA!!! HAWKS!!! SEA!!! HAWKS!!! SEA!!! HAWKS!!! 

David Szotkowski
Prezident
Czech & Slovak Sea Hawkers z.s.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *