Archiv,  Fantasy League,  Novinky,  Regular Season,  Sezóna 2023,  Soutěže

CSSH FANTASY LEAGUE 2023 – TABULKA PO WEEKU 13

 Tým s recordem 10-3 má prakticky v kapse #1 seed a nejlehčího soupeře do čtvrtfinále. Mužstva, která jsou 9-4 si zajistili místa v postseason a teď už jim jde jen o konečnou pozici. Těm s recordem 8-5 stačí vyhrát a jsou ve vyřazovacích bojích. Mančaft 7-6 musí v posledním zápase vyhrát a spoléhat na prohru některého z 8-5 týmů, aby měl šanci do playoff zasáhnout. Ti s recordem 6-7 už hrají jen o 2024 Draft pick. Týmům, jež jsou 5-8, stačí zvítězit a v první lize se zachrání. Týmy 4-9 na dně tabulky se pak dělí na ty s dobrým skóre a aktuálně nohama v suchu a ty, které budou muset v posledním týdnu vyhrát, aby se vyhly sestupu do druhé ligy. A co se ve třináctém hracím týdnu stalo konkrétně?

Wierzbica Stoners* (7-6) vs. Bazališek Ostrava (4-9)
final: 110.90 – 87.36
 Wierzbica nakonec poměrně s přehledem ovládla utkání, v němž to v jednu chvíli vypadalo na pořádné překvapení, a o její ne/účasti v letošní postseason tak rozhodne až závěrečné kolo základní části, v němž bude muset zvítězit a zároveň doufat ve větší či menší zaváhání některého z týmů s aktuálním recordem 8-5. Stoners budou po letošku rovněž společně s GOATs jediným týmem, který má během pětileté existence CSSH Fantasy League na svém kontě pět non-losing seasons. Bazališek se pak vysněné páté výhry roku nedočkal a pro svou záchranu mezi elitou tak budou muset ročník zakončit výhrou plus čekat na něčí zaváhání, čili pravděpodobně Jesenic či Oderbergu. 

Hodkovičky Hawks* (5-8) vs. Slavoj Jesenice (4-9)
final: 106.70 – 55.10
 Storyline tohoto středočeského matchupu dvou 4-8 týmů byla předem daná. Ti, kdo zvítězí, si před závěrečným týdnem budou moci být prakticky jistí, že se v první lize zachrání, zatímco mužstvo, které si z weeku 13 odnese nešťastné L, bude mít sice díky skóre šanci na záchranu mezi elitou rozhodně větší než 50:50, ale sezóna se pro něj změní na boj až do posledního týdne. Hodkovičky nakonec vyprovodily ze hřiště tým z Jesenic formou debaklu týdne a věci se nyní mají velmi jasně. Hawks si na 99.99% zahrají rok 2024 s elitou, zatímco Slavoji po šesti prohrách v řadě nemusí v teoretickém případě k záchraně stačit ani week 14 W.  

Pardubice 95ers* (5-8) vs. Gánovce Neanders** (9-4)
final: 107.66 – 110.96
 Pouhopouhé 3.30 body rozhodly o výsledku nejtěsnějšího utkání třináctého hracího týdne, které se dle předzápasových predikcí mohlo na první pohled zdát jednoznačným. Nebýt brzkého zranění WR Cristiana Kirka během MNF, asi by se outsiderům z Pardubic podařilo překvapit, ale na kdyby se nehraje. Šance 95ers na záchranu v první lize je tak stále “jen” 99.9%. Naopak Neanders mohou slavit, neboť pokud si v příštím kole nepřipíší strike, kromě letošní účasti v postseason je tak nemine ani jistota účasti v sezóně 2024. Gánovce po nejlepším roku své existence putují do playoff a 95ers někde vstříc picku v druhé polovině prvního kola budoucího Fantasy Draftu.

Prague 6ers (5-8) vs. Oderberg Minions (4-9)
final: 101.96 – 78.52
 Stejně jako střetnutí Hodkoviček a Jesenice přinesl i matchup 6ers s Minions střet dvou 4-8 týmů, jejichž sezóna může v tom nejlepším případě skončit setrváním v první lize a, řekněme, takovým #5-7 Draft pickem v příštím roce. Prague nakonec napříč předpokladům predikujícím těsný zápas bere poměrně jednoznačné vítězství a na 99.9% se tak s nimi v první lize uvidíme také v příštím roce. Minions pak sice padají na record 4-9, ale pokud v posledním kole neprohrají a z výhry se zároveň nebudou radovat dva týmy z trojice Slavoj, Bazališek a Birds, první zářijový den čeká Oderberg na Draftu první ligy dost luxusní pick. 

Prague Puntriots* (9-4) vs. Olomouc Attys (10-3)
final: 129.62 – 135.08
 Olomouc a Prague byli po minulém kole prvním a druhým týmem celé ligy. No a co jiného byste od takového matchupu čekali, než jeden z nejlepších zápasů celé sezóny… Kdyby se Puntriots utkali s kterýmkoliv z 18ti zbylých účastníků naší Fantasy League, zvítězili by nad ním. Ani takto excelentní výkon však na letos báječně hrající Attys nakonec asi o pět a půl bodu nestačil. Attys bere pátou výhru v řadě, stává se prvním ten-win týmem roku a vzhledem ke skóre si na 99.99% zajištuje #1 seed aka vítězství v základní části letošní sezóny. No a Puntriots sice padají na #3 seed, ale na 100% účast v playoff a rovněž na 99% divizní titul jim už neunikne.

Ostrava Seahawks (8-5) vs. Vrbica Alligators (6-7)
final: 89.14 – 85.46
 Co víc než tohle bychom si mohli přát od matchupu, v němž se setkaly dva týmy sídlící přesně na hraně oddělující rok úspěšný od toho nepodařeného, tudíž okolo hranice, jejíž překročení zajišťuje účast v playoff? Seahawks a Alligators předvedli překrásný souboj s obrovskými playoff implications, jehož rozuzlení jsme se dočkali až během MNF. Vrbica nakonec svou ztrátu až na nulu stáhnout nedokázala a díky této hořké prohře o necelé 4 body si svou loňskou účast v postseason nezopakuje. Na druhou stranu Ostrava má vše ve svých vlastních rukách. Výhra v posledním týdnu základní části, a za určitých okolností také prohra, je tak posune o krok blíže ke zopakování jejich loňské účasti ve Fantasy Super Bowlu.  

Jihlava Hornets (8-5) vs. Světice Ostriches (6-7)
final: 94.94 – 101.08
 Úterní rozbřesk s sebou přinesl jeden obrovský šok. Když se šlo v pondělí večer do peřin, téměř nic nenasvědčovalo tomu, že by Hornets neměli dosáhnout na devátou výhru roku. Opak se však stal pravdou, RB Joe Mixon a TE Evan Engram během MNF nasbírali tučnou porci 52.90 bodů a Světice se tak v první lize díky jejich výkonu na 100% zachrániliy. Na druhou stranu Hornets se sice díky 94.94 bodům na record 9-4 neposunuli a jejich šance na výhru East Division řádně zkomplikovali, ale po třech letech sucha na úvod své existence mají nyní v kapse svou druhou účast v postseason v řadě.

Dúbravka Hawks (5-8) vs. Cibulka Seahorses (8-5)
final: 86.16 – 122.86
 Seahorses neohroženě míří za čtvrtou účastí v playoff ve své čtyřleté existenci, když o 37 bodů zdemolovali Fantasy Super Bowl I a IV Champions. Obhájci Titulu z Dúbravky se touto prohrou dostávají do země nikoho. S bídným recordem 5-8 a s poměrně vysokým počtem skórovaných bodů na druhé straně se už do postseason bodů probojovat nemohou, avšak sestup jim rovněž prakticky jistě nehrozí. Na druhou stranu Cibulku čeká week 14 souboj o divizní titul a co nejlepší nasazení do vyřazovací části, kde jsou ve čtvrtfinále historicky zatím undefeated 3-0.

High Tatras GOATs (9-4) vs. Zbrojovka z Brna (8-5)
final: 124.62 – 78.28
 Vítězové Fantasy Super Bowlu II a III se střetli v heavyweight souboji dvou 8-4 týmů, aby ukázaly, kdo z nich si bezpečně zajistí účast v playoff a kdo má letos v závěrečném měsíci větší šanci navázat na svůj dva, respektive tři roky starý úspěch. Rozdílem čítajícím propastných 46 bodů nakonec match ovládli 2021 Champions z Tater a nechybí jim tak mnoho k tomu, aby si po dvou letech zajistili Divisional Title. Brno se pak nakonec kromě toho, že v případě prohry v posledním kole nemají jistotu postupu do postseason ve svých vlastních rukou, musí vypořádat také se season-ending zraněním pro ně velmi důležitého WR Tanka Della.

Teplice Birds (4-9) vs. Sešívaní ze SNP* (6-7)
final: 46.62 – 84.08
 Severočeský rematch loňského finále druhé ligy, které se díky obrovskému impaktu zranění safetyho Bills vrylo do našich pamětí jako Hamlin Bowl, opět skončilo ve prospěch týmu z Chomutova, nikoliv toho z Teplic. V lednu to bylo o pouhých 6 bodů, ale o 11 měsíců později ovládli Sešívaní odvetu o víc než 37 bodů a rázně tak utly jakékoliv posezónní debaty o tom, který z nováčků si letos vedl líp. SNP si nezahraje postseason, ale ani nesestoupí a ve 2024 Fantasy Draftu je čeká pick #7-11. Naopak Teplice řeší na samém dně tabulky existenciální potíže. Pokud v závěrečném střetnutí nepřekvapí Seahawks a neodvezou si z Ostravy W, po pouhém roce sestoupí zpět do druhé ligy. 

2. LIGA
 Také v druhé lize je to pořádně ostré… Divizní šampioni stále nejsou jasní jen na Jihu, kde tuhé boje vede Jehnědská SeaSparta a Znojemská Bramboračka. Oba týmy už jsou ale jistojistě v playoff, z něhož dvě nejlepší mužstva v příští sezóně postoupí do první ligy. Společně s nimi si playoff zahrají taky #1 seed team Vlčkovce Wolfs, dále pak Wierzbica Stoners B, Dobrovičtí Hawks a Vyškov Bonecrushers. Budweis LB může být díky skórovaným bodům celkem v klidu, neboť i oni si od weeku 15 s největší pravděpodobností o postup zahrají. O zbylé jedno místo se pak porvou Hradiště Armorers, pro něž platí “win and you’re in”. Na jejich zaváhání pak čeká Račišdorf’s Vineyard, jimž by v takovém případě stačilo zvítězit nějakým výraznějším rozdílem a na poslední chvíli by tak proklouzli do playoff. Zbytek už prakticky hraje jen o pořadí na nadcházejícím Draftu.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *